Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
609706
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog
petak, lipanj 23, 2006
Sjedimo u kafiću, svako šutke gledajući na svoju stranu dok mislimo svi o istoj stvari. „Si prespavo?“ pitam retorično „Matorog“. „Žuti“ je već zasjeo na stolac i naručuje već svima nam poznatu kavu, kraću nego Ronaldov pas. „Trebali smo proć“… i onda je počelo… priče o velikim nadanjima, nerealnim očekivanjima, Cici, Niki jednom, Niki drugom,  „ja sam rekao…“, „znao sam…“ pričama.
 
Začudilo me samo, što me ni ovo kao ni prijašnje Svjetsko nije navijački dotaklo. Prošlo, hajde, skoro pa da se dešavalo na drugom planetu, ali ovo … Mora da je sve u euforiji; nismo dočekali ono što smo tako prokleto dugo čekali. Od onog Mikinog gola Italiji. A tako nam malo treba.
 
Par poticaja medija i mi smo „svjetski prvaci“. Da li je to samo optimizam kojeg , naravno, podržavam ili su to nerealna očekivanja?  Kako to da je svaka anketa pokazivala pobjedu Hrvata velikom gol razlikom. Svi smo jurili u kladionice i stavljali velike iznose na „sigurnu pobjedu“. Cico nam je servirao „Brazilci su u nijansu bolji od nas“, a mi smo to progutali kao najslađi desert.
 
Da li je optimizam opravdan? I sam sam optimista, međutim, i sami komentari članaka/forumi/blogovi pokazuju koliko smo sad svi ogorčeni i koliko smo krivo percipirali Azijskog prvaka dok smo Australce već prije utakmice vidjeli kako spremaju stvari u tobolce i skakuću kući. Baš tako, arogantno i podcjenjivački. Tko je „napumpao“ taj balon samopouzdanja u iroganciju ? Da li su to mediji, ili smo mi takva nacija koja ne poštuje ništa osim uspjeha u top razredu ?
 
A sve je moglo izgledati toliko bolje. Eh, taj jučer… Čudan je to bio dan. Tko bi rekao da će se Ronaldo u „onoj drugoj“ tekmi onako vratiti. A da ne govorim o našima.
 
I da … skoro zaboravih… svi vi pojima nemate… crveni se dobiva nakon tri žuta.
sonic @ 13:17 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare