Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
609706
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog - lipanj 2009
petak, lipanj 26, 2009


Za one najvjernije koje misle da sam blog totalno zanemario jedna mala obavijest. Pratite me na twiteru ili na facebooku. Na twitteru ćete naći zanimljive foto vijesti i linkovlje samo u malo kraćem obliku nego što ste ih bili naučeni čitati ovdje, dok ćete na faceu u galerijama naći pregršt novih fotki dok ja opet ne dobijem volju postaviti ih i ovdje.
sonic @ 18:23 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 15, 2009
 

Info 

U Rovinju je 6. lipnja održana nagradna "Sony Foto Ruta", koju su u suradnji s "Rovinj Photodays 2009" organizirali CahayaBox i Sony. Sudjelovati su mogli svi zainteresirani fotoamateri i profesionalci voljni protegnuti noge i pustiti vlastitu kreativnost s lanca. 

Ruta se sastojala od sedam točaka raspoređenih po cijeloj staroj gradskog jezgri Rovinja, a marljive i predane "fotiće" na svakoj je točki dočekao prizor iz povijesti kulturne baštine toga kraja - ribari koji pletu mrežu, bake u narodnim nošnjama koje predu vunu, izrađuju čipku ili pak spremaju "biže" za ručak. U dva sata, koliko je ruta trajala, cilj je bio uhvatiti onaj neponovljiv kadar koji će kroz neki detalj, ili čak malu panoramu, cijeli prizor predstaviti u originalnom, drugačijem svjetlu i na tren Vas prenijeti u vrijeme naših starih. Bila je to igra u kojoj i kreativnost i pravila struke imaju svoju ulogu. Mnogim je sudionicima foto ruta bila ne samo fotografsko iskustvo, već i dragocjen trenutak u kojem su prvi puta u životu vidjeli kako se plete mreža ili se suočili s velikim trudom koji je potreban da se kukičanjem stvori malo umjetničko djelo. 

Od preko 120 prijavljenih fotografija, 40-ak ih je izloženo na panoima na rivi, a 23 je ušlo u uži izbor za glavne nagrade. Zahvaljujući Sonyevim mobilnim, termosublimacijskim printerima svatko je imao priliku isprintati svoju fotku na licu mjesta, s kartice, dok su za potrebe izložbe sve fotke izrađene u A4 formatu. 

Nagrade su bile zaista bogate - od vikenda u vrhunskom hotelu do jedrenja na luksuznoj jedrilici, cjelodnevnog termina u profesionalnom fotografskom studiju, Sony fotoaparata i vrijednih knjiga "Najbolji portreti National Geographica". 

Popis nagrađenih i nagrađene fotografije možete pogledati u galeriji na Cahayabox.com sajtu. 
sonic @ 15:29 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare