Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
609706
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog - veljača 2009
srijeda, veljača 25, 2009
Uz veliki trud Black_wooda rodio se i video "kako smo fotkali Nastasju". Puno zeke, malo rada, isprobavanja i štelanja rasvjete dok smo se svi zaljubili u Nastasju koja je podnijela puno zajebavanja, hladnoću i samo nama shvatljiv bolesni humor.Model: Nastasja
Video: Black_wood
Šnelfotografi: Sonic & Fotoholik
Sprejerica kose: Alex
.. a na vama je da pogledate i saznate tko su Jozo, Blaž, Štefek i Pišta.


 

sonic @ 13:48 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, veljača 24, 2009


Diamonds are forever,
They are all I need to please me,
They can stimulate and tease me,
They won't leave in the night,
I've no fear that they might desert me.


model: Maja Lokmić
makeup: Jasmina Kovačiček
asistenti: Fotoholik, Black_wood, Deymos
Nakit: Aliqua d.o.o.

sonic @ 09:41 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 23, 2009
Professional Photographer Magazine je objavio pobjednike u dvije kategorije svog godišnjeg natjecanja.

Hot One Award

Prvi će vam pomoći odabrati najbolje proizvode iz dvanaest kategorija te vam možda olakšati kupnju.Zanimljivo je da se Hot One Award ove godine za entry level aparat odlučio za neriješen rezultat između Canon EOS Rebel XSi (tj. Canon EOS 450D kako se zove u Evropi) i najljuće konkurencije Nikona D90.

U višem rangu koji je udomaćio fotoaparate od soma do tri soma baksa je pobijedio 5D Mark II dok je najviši razred pomeo 50 megapikselni Hasselblad H3DII-50.

Zanimljiva je i borba u "software" kategoriji gdje se, meni nepoznat, Kubota AutoAlbum V3 uspio naći uu bok uzvišenog društva: Phase One Capture One Pro 4, Adobe Photoshop Lightroom 2, Adobe Photoshop CS4.

Freshblog

Drugi izbor je bio teži i donio nam je borbu za najbolji fotoblog godine.Prvo što ćete primjetiti je da ove godine cure rulaju i da su odnijele sve tri nagrade. Pazile su na design, ali i na preglednost dok su teme jednostavne i zanimljive za čitati dok sve krase odlične fotografije.

sonic @ 10:07 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 19, 2009


Ne mogu se promijeniti
Ne mogu se otrijezniti
Ne mogu obogatiti
Al' se mogu vratiti
Natrag...  

U garažu
U garažu
U garažu
U garažu...sonic @ 10:09 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 16, 2009
U foto avanturama koje prolazi ekipa zagrebačkih fakina uvijek se spominjala rasvjeta. Kukanje pa i razmišljanje o prodaji dijelova tijela poradi zarade za istu (samo bubrega, you fuckin' fuck!) nije baš davala rezultate pa smo ipak morali sjest i razmislit. I onda se netko sjetio. Eureka!

Mi volimo bit vani. Ne radi friškog zraka nego jer nemamo studija, a bogami pušimo ko turčini. A i sama studijska fotografija mi se ponekad čini nekako sterilno. Beživotno... čast izuzecima. Fotkati svaki put na drugoj lokaciji ima svoju draž.

Znači fotkamo vani. I volimo bit pokretni. Kolko nam to kile dopuštaju. A sama rasvjeta očekuje napajanje i da ju nekam uštekaš. A vani je to malo teže... ipak ljudi gledaju pa prištekavanje u tu rupu bi bilo ocijenjeno u najmanju ruku ... vulgarno. I što je odlučeno?Kupovina stalaka, kišobrana i softboxa u sprezi sa flashevima i Canonovim st-e2 transmitterom učinila je naš mali "studio" laganim, jefinijim i spremnim za upotrebu u svakoj situaciji. Također, maknuli smo flash sa tijela te dobili mogućnost namještanja ga u bolju i točno željenu poziciju.

Stvar je relativno jeftina tako da stalke i kišobrane u B&H-u možete nabaviti ispod 100, ST-E2 za nešto više od 200 baksa dok je Lastolite EzyBox kupljen u Prizmi dok vjerujem da se na netu da naći puno jefitinje od okvirno soma kunića kolko je Fotoholični dao u ekstazi fotokupovine. Ukoliko ste u mogućnosti te već imate flash/eve spremne toplo preporučujem.

Ajmo sad jedan test sneak preview pa ćemo u slijedećim postovima pokazati fotke i video sa snimanja vani sa mladim damama u glavnim ulogama.

sonic @ 10:36 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 9, 2009


Mark Wallace je poznat na Youtube pod nadimkom snapfactory, a njegov serijal "Digital Photography: One on one" će vam jednostavno pojasniti sve što morate znati o rasvjeti dok vi možete slati pitanja iz prakse koja vas muče. Da bi ta komunikacija bila brža, bolja i jednostavnija Mark se odlučio na totalnu informatizaciju.

19.2. će Wallace srediti studio samo za nas te napraviti veliki interaktivni fotoprojekt u kojem i vi možete sudjelovati tako što ćete gledati što će se snimati (zasad je to još mala tajna), postavljati pitanja preko twittera ili bloga, sve u real timeu! Pogledajte njegov videopoziv za više detalja... 
sonic @ 09:43 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, veljača 4, 2009


Joe Sabia je pametno iskoristio Youtube za igru pronalaska razlike na dvije fotke pa zaigrajmo i mi "2009 Oscars Photo hunt". Slobodno ostavite hintove da znamo doć do kraja...

sonic @ 20:14 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 2, 2009
Süha Derbent već ima 20 godišnjeg iskustva kao profesionalni fotograf dok posljednjih osam godina provedi isključivo u divljini više od 50 država. Manje priče više fotki...


Photos © Süha Derbent

Upoznajte pobliže sve velike cica mace na njegovom sajtu.
sonic @ 19:04 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare