Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
609706
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog - studeni 2007
petak, studeni 30, 2007
Naletih na predizborni plakat HSP-a.I onda se sjetih autora fotke i čini mi se kako Đapić nije samo ukrao diplomski magistarski rad...


Photo by Steve Augle

Idem baš mailnut Steve Auglea da ga pitam što misli o tome.... 

EDIT: Steve se javio sa vrlo kratkim i ogorčenim mailom. Komentira kako je fotku ponudio u par agencija kojima ju je i prodao međutim fotka se toliko raširila na internetu da se više nemože naći trag u slučaju krađe što vjeruje da je i ovdje slučaj.
sonic @ 12:01 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 29, 2007Da su najbolje ideje jednostavne dokazuje nam Nicolas Chorier koji se izbrusio u specijaliziranom izdanju Aerial fotografije (kako bi se to prevelo na hrvatski ?). Koristeći zmaja i bez skupih lotova avionom šalje svoj aparat i na visine od 300 m te hvata kadrove iz drugačije perspektive što je zapravo osnova za bolju fotografiju.

sonic @ 11:25 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 28, 2007


Moje fotke su završile na naslovnicama časopisa National Geographic, Rolling Stone, Sports illustrated i Vougue. I sve to u istom mjesecu. Za nevjerovat kako su se svi počeli trgat za moje radove. Naravno, sve je to igra kroz MagMyPic servis koji vam omogućava da uploadate svoju fotografiju i zamislite na trenutak kako bi bilo lijepo imati svoj uradak na naslovnici takvih časopisa.

Ja sam svoj izbor predstavio, a sada je red na vama da fejkate svoju naslovnicu časopisa Playboy, Time, People, National Geographic, Fortune, Rolling Stone ili Sports Illustrated.

Poslije ne zaboravite pogledati Icine i Mejsove naslovnice...
sonic @ 14:26 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare


Ovaj put mi se niste nešto potrudili pa ću vam ja otkiriti o čemu se radi. Lennart Nilsson je pionir onoga što bi mogli nazvati medicinska fotografija. Lennart je oduvijek bio fasciniran čovjekom i to najviše njegovim nastankom.  Karijeru kao fotograf je počeo u 40tim godinama prošlog stoljeća. 

1965. je objavljena ova fotografija na naslovnici časopisa "Life". Razvitkom endoskopa prvi je bio u mogućnosti slikati razvitak ljudskog bića 50.-tih godina. Zašto se tako dugo čekalo na objavu? Iz samog razloga jer mu nitko pa tako ni urednici uglednog časopisa nisu vjerovali što vide te su tražili dokaz. 

Nakon što su se uvjerili Lennart je pokrenuo senzaciju, a i sebi zaslužio dugogodišnji ugovor sa uglednim časopisom te je nastavio proučavati macro i širokokutne "objektive" i instrumente. U razdoblju od 1965-1972. godine producirao je seriju priča i fotografija o ljudskom tijelu. 

Uz mnoštvo nagrada za svoj rad najveće priznanje je dobio kad je NASA u Voyageru poslala njegov rad pod nazivom "A Child is born" na putovanje svemirom.
sonic @ 11:12 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 26, 2007Vrlo vjerovatno ste do sada naletjeli na ovu fotku. Fascinatno je da ova fotka više nije fascinantna :) Toliko smo zaslijepljeni photoshopom i mogućnostima 3d programa da sigurno niste razmišljali da je ova fotografija jedna od povijesnih... 

I tu prestaje moja priča, a na vama je da otkrijete i kažete mi ostatak... Tko je fotograf? Gdje je objavljena? Zašto se čekalo na objavu? Što više to bolje...

Da ponovim kako se igra da ne uništimo igru odmah na početku.... Ukoliko znate o čem se radi ostavite drugima neki trag da brže i lakše zaključe o čem se radi, ali nemojte odmah odgovoriti. 

Ugodno mozganje!
sonic @ 20:20 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, studeni 24, 2007
Naslov će shvatiti vjerujem malo stariji i to ona generacija koja je davno slušala 101inicu... No, anyway....

Cijelo ljeto sam ja lovil muhu. I ne da je nisam ulovil, nego dapače, nisam ju ni videl. Ali danas, eto jedne. Jes' da je skoro Božić, al ovo globalno zatopljenje nije ju ulovilo nespremnu nego hopala u našu sobu i onda je otpremljena u frižider. Ne svojom silom, ali opet, gledala je meso kroz svoju hermetičko zatvorenu staklenku pa je imala lijepu smrt. 

Btw. ako netko pripomene ženi da je muha bila u istom frižideru kao i sva klopa ubit ću ga. Iako, bez obzira na onu hermetičko-vakumsko-nemogućezaotvorit staklenku njoj bi bilo dovoljno da ima saznanje da je muha bila u kuhinji..

Eto i nakon toga sam je pofotkal. Korišteno ovo + ovo.

Nego, liči mi malo iz profila na Jadranku Kosor.
sonic @ 21:10 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, studeni 23, 2007
Tim Tadder je fotograf koji ima filozofiju: "Svaki moj posao je kreiranje najbolje fotografije bez obzira na veličinu ili ime klijenta". Takvim radom i folozofijom je i došao do klijenata kao što je Yamaha, Intel, Pepsi.... Fotografijom se počeo baviti sa 7 godina prateći oca na snimanja i noseći torbe laskajući si da je asistent. A sad uživa u fotografiranju najvećih zvijezda dok kvaliteta njegovih radova u galeriji je neupitna.Također, ono što mene fascinira je obrada koja ostavlja oštre detalje, a naglašava boje u cijeloj stvari.
sonic @ 11:42 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 22, 2007
Natural History Museum i BBC Wildlife Magazine uz sponzorstvo Shella nas uvode u svijet divljine i donose nam galeriju najboljeg od životinjskog svijeta za ovu godinu. Zanimljivo je da natječaj ima dvije glavne kategorije gdje se poticalo i mlade fotografe (do 17. godina) da prikažu taj svijet, dok su stariji imali razgranatu lepezu tema.Glavnu nagradu je pokupio Ben Osborne dok su mene nejviše dojmile najbolje ocjenjene fotke posjetitelja...Tko kaže da fotkama iz prirode ne paše crno-bijela obrada? :)Također mi je zanimljivo gdje su fotografi bili dok su lovili ovakve kadrove!? Hm.. Da li je Sergey bio stvarno tako blizu ovom medvjedu? Ako je, svaka mu čast. Samo je pitanje da li mu čestitati na hrabrosti ili ludosti :)
sonic @ 16:10 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 21, 2007
I tak.. bili ste na ljetovanju, zimovanju ... odmoru uglavnom. I sve 5. Odmorni i čili idete pogledati fotke na ekranu svojeg monitora. Ali avaj... uviđate da vaš Eiffelov toranj izgleda kao da je progutao dodatne tone željeza, a Big Ben se baš nedavno vratio iz fast fooda pa čudno visi na sve strane. 


Pročitaj kompletan post
sonic @ 10:47 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, studeni 20, 2007


Foto, puno hvala na snimanju i montaži videa!
sonic @ 01:00 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 18, 2007
sonic @ 10:36 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 14, 2007
Dobro jutro :) Ne, ne govorim vama koji čitate ovo ujutro.... Zašto nema posta cijeli dan možete pretpostaviti. Photoshoot za ženski hokejaški klub Grič se odužio do 6 ujutro, a ja osim što sam se pretvorio u pingvina prebacio sam svoj bioritam u noćni mode.Ovu noć ekipu na ledu zagrebačkog Velesajma okupirala je malobrojna fotoekipa Tyna, Foto, Timor i moja malenkost. Uz mogućnost opuštenije atmofere nego jučer kada smo snimali u skučenom prostoru sada smo si dali oduška to se tiče veličine ekipe ali i količine opreme. Kao što možete primjetiti svjetlost dolazi odozgora, a za to je zaslužan kran kojeg smo donijeli na sam led kojeg smo okupirali cijelu noć te dok smo zagasili sva svjetla u dvorani imali smo opreme za osvjetliti barem četvrtinu bez problema :)Također, pošto sam u glavi imao gotovo sve kadrove koje moramo snimiti ponijeli smo i dimilicu tj. pripremili golmanicu u stav, puštali dim dok nam je dosjetljivač koristio kao usmjerivač i rastjerivač istog. Koliko možda izgleda lagana za napraviti, ova fotka je bila najteža jer je model morao stajati na točno određenom mjestu bez mogućnosti pogreške (inače bi izgubili svjetlo na prednjem dijelu kacige), dok je dim totalno nepredvidljiv pa smo morali računati na sreću kao veliku prijateljicu.... Također, imamo i varijante fotki gdje je u kontru lupano još jedno svjetlo da bi dim bio još vidljiviji.Najveći problem je bio zadnji kadar koji nisam imao u glavi, a moram priznat da u 4 ujutro nisam pametniji nego preko dana što znači da mi ništa nije padalo na pamet. Tijana je trebala "odglumiti" ono što smo na kraju napravili na 1. fotki gore ali nakon jednosatnog pokušaja nije nam nikako uspjevalo (em što se svjetla nisu htjela sinhronizirati, em što je i ona bila umorna pa je morala se nekako odmoriti) naletjeli smo na neku pozu koja nam se učinila kao neloša i mogla je predstavljati i čekanje na samu utakmicu, ali i na nekakav umor nakon (izgubljene?) utakmice... 

Na kraju zahvaljujem curama na velikom trudu i strpljivosću, Timoru na brdo opreme, Fotou na objektivu, idejama i na videouratku "Making of" koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo mojeg LCD-a, a Tyni na ukosnici koju smo iskoristili za namještanje opreme, ugodnom društvu i slobodoumnom umu koji je trpio zajebavanje ludih muških umova u ranojutarnje sate :) 
sonic @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
utorak, studeni 13, 2007
Nakon dosta premišljanja o kadrovima i dogovorima o terminu počeli smo (tu mislim na Timora i mene, a ne oslovljavam se sa vi) raditi kalendar za žensku hokejašku momčad Grič. Jučer smo odradili 3 fotke iz serije koja bi trebala sadržavati 7 fotografija, tj. jedna bi trebala bit naslovna, dok će jedna fotka krasiti dva mjeseca...Popularnost ovog sporta je, priznajmo, na niskim granama pa pokušavajući napraviti nešto na tom polju vodili smo se činjenicom i kontradiktornošću da je ovo agresivan sport, ali koje igraju nježne žene, dok smo mi željeli prikazati obje strane iste ekipe.Ovo je dio seta koji smo radili jučer i to u ostavi hokejaškog kluba Zagreb, iz samog razloga jer cure nemaju svlačionice. Da, hokejaški klub nema svoju svlačionice. Da, te cure žrtvuju svoje slobodno vrijeme da bi vježbale sport za koji znaju da ovdje na ovim prostorima nema mjesta. Također, bezuspješno traže sponzora koji će im pokrivati troškove, a sa druge strane pošto su jedini ženski klub u državi time čine i žensku hrvatsku repku. I štoviše, prvakinje su svijeta.... Ha, priznajte da niste znali.Danas ćemo raditi na ledu (ako se pitate zašto ih nema u prirodnom elementu) od 11 navečer do ko zna kada, a ja ću vas još obavijesiti gdje i kako će se kalendar naći u prodaji da barem malo pomognemo ledenim komadima hokeja...

sonic @ 10:38 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 12, 2007


Sol Tamrgo i Matt Adcock u đungli Riviere Maye su napravili photoshooting za mladence te nam pripremili poslasticu u obliku dokumentarca koji prikazuje kako se radi pravi posao. Uz video materijale naići ćete i na fotke koje su orginalne i zanimljive, a ja se nadam da ću jednom u životu imati priliku odraditi nešto slično..... Naročito onaj dio u spilji.
sonic @ 11:19 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 11, 2007
sonic @ 11:46 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, studeni 10, 2007


Ovo je moja vizija knjiga/srce efekta... Pogledajte recept na koji način postaviti stvar kod Ice pa probajte i vi...
sonic @ 14:52 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
petak, studeni 9, 2007
One su ih dočekale...Oni su promašivali

Oni su navijali i podržavali ih...Oni su opet promašivali...A onda je ostala samo žal...

sonic @ 01:23 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 8, 2007
Bert je profesionalni fotograf koji želi otkriti tajne svog zanata. Belgijanac je u 3 kratke  video epizode  probao sažeti ono što trebate znati portretnoj fotografiji te kako naći najbolje kadrove i kako osvjetliti model. Vrlo sažeto i korisno. Nakon pregledanog materijala možete vidjeti sve fotke sa seta na njegovom flickr streamu.

Epizoda1: Jednostavan, glamuor look sa jednim flashomEpizoda 2: Grubo svjetlo i "pivske naočale"Epizoda 3: Dodatak epizodi 1&2


Za detalje i slijedeće epizode pratite njegov "Confessions of a Photographer" blog.

sonic @ 11:10 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 7, 2007
Rijetko me koja reklama privuče. Čak mi je i ova malo fulana iz samog razloga jer reklamira sandale, ali ideja i realizacija same reklame (ne gledajući temu) su mi je fenomenalne. Uz sline koje cure zbog brazilske manekenke Gisele Bundchen (da li netko vidi sandale?) ostaje mi veliki upitnik iznad glave kako su ovo napravili!? Jasno mi je da to nisu snimili i da je u igri Photoshop ili 3d softver ali opet.... Any idea?

sonic @ 10:09 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, studeni 6, 2007


Jerry Ghionis može svoju fotografsku karijeru zahvaliti svojem bratu koji je prije 10 godina zakupio restoran. U jednoj prostoriji sa posebnim ulazom Jerry je napravio mali studio te se tamo počeo ozbiljnije baviti fotografijom. A opet, u amaterske vode je krenuo sa 16 godina kad je na poklon dobio fotoaparat, pogađate, od brata.Sva strast za fotografijom je okrunjena 4godišnjom školom i diplomom, međutim nije se zadovoljio školom o kojoj govori da je prirodni slijed za njega, "međutim satovi su bili preteški ili opet dosadni. Ja samo želim uhvatiti trenutak da nešto izgleda lijepo".Uvijek ga je zanimala ljepota, moda i filmski tip fotografije. U isto vrijeme se ženio i tom trenutku je našao dugoočekivanu profesiju. Asistirajući velikim facama na vjenčanjima brusio je svoje znanje i oko te nedugo zatim snimio i svoja prva vjenčanja.A zašto njega opisuju sa "Leading a new generation of wedding Photographers" pogledajte u njegovoj galeriji.
sonic @ 09:56 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 4, 2007
Ove subote je održan veliki humanitarni spektakl pod nazivom "Humane šake" čiji je prihod namijenjen 'Kući Sv. Josipa za nezbrinutu djecu' u Hrvatskom Leskovcu.Tom prilikom svoje snage u ringu su odmjerili 16 poznatih osoba: glumaca, pjevača, sportaša i televizijskih faca čije borbe su ocjenjivale borilačke veličine: Željko Mavrović i Stjepan Božić.

Nakon najava, te zanimljivih ulazaka u ring,

pobjednik večeri bio je Mario Petreković u velikom finalu u kojem se borio, pa moglo bi se reći, sa duplo većim Šimencom. Večer je počela vrlo revijalno, ali izlaskom BorisA Mirkovića sve je preraslo u stvarnu borbu. Počeli su padati pravi udarci i počela se pokazivati želja za pobjedom u svakom borcu.Uz Nereda i BB hamdiju koji su glasili za favorite koji su ipak posustali...

borbi je prisustvovao Hoyka koji je pokazao zube u borbi sa Lukom Vidovićem uz navijanje svih Fotosofičara koji su prisustvovali događaju.Nakon svega, pala je i jedna fotokavica uz poznatu ekipu, Marinshe, Fotoholik, Esens i Lovru.
sonic @ 15:19 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
subota, studeni 3, 2007
Dodatak koji vidite na slici moguće je koristiti na bilo kojem mobitelu, pod uvjetom da je isti opremljen bilo kakvom kamerom, a omogućit će vam da umjesto neupotrebljivog digitalnog zooma, prisutnog unutar svakog mobitela/fotića, koristite povećanje inače nezamislivo na ovoj vrsti uređaja.Proizvođač tvrdi da je dodatak testiran na svoj sili mobitela, no moguće ga je prikačiti isključivo na uređaje u dimenzionom rangu 91 – 109 milimetara. Klik na link vodi na stranice proizvođača gdje možete pogledati pripadajući video zapis o načinu korištenja Mobile Phone Telescope dodatka te kupiti isti po cijeni od 22 dolara.

Izbor: Gadgeterija.net

sonic @ 09:42 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, studeni 2, 2007
Hamad Darwish vam je najvjerovatnije nepoznato ime, ali ako imate instaliran novi Windows Vista operativni sistem tada njegove radove imate instalirane na svom računalu. Možda čak i gledate to upravo sada na svojoj radnoj površini. Ne, on nije hacker koji je neovlašteno upao u računalo :)


Pa tko je on? Možda je najbolje da se sam predstavi u maniri koju smo već prakticirali. Intervju koji je nepreveden iz razloga da ga ja ne uništim prijevodom, a vi ćete si najlakše predočiti njegov put od najobičnijeg Flickr korisnika do fotografa čiji radovi krase desktope novih Windowsa.


Q: Who are you?

I’m 24 years old and I was born in Kuwait. In 2001, I moved to the United States as a full-time student to get my bachelor’s degree in Radiologic Science from Oregon Institute of Technology. After obtaining my degree in 2006, I moved back to Kuwait with my family. I am currently an employee in the Ministry of Health, working in a public hospital specialized for chest diseases. I work as a CT (CAT scan) Radiographer and also as a network administrator in the Medical Imaging Department.

Q: How did you get into photography?

You may not believe how new I am to this field. When I was approached by Microsoft, I’ve only been using a camera for about two years. I grew up watching my dad spend all his time and money on cameras. I never actually got into photography growing up, but I was around cameras all my life.


Photo by Hamad Darwish

It wasn’t until my third year in college where I thought photography is quite the thing to try. I gave it a try, and now I can’t live without it.

Q: Why did you choose to use Flickr?

I think Flickr is an excellent photographic community. It is an easy way to share your work and learn from others. Flickr offers photographers ways to improve technically and artistically – it allows direct feedback from viewers, and endless possibilities for interacting with other members of the community. Flickr is a very effective way to get your images to the outside world and get some exposure at a scale beyond any limitations.

Q: How did Microsoft contact you and what was your reaction?

I got a short Flickr message asking me if I was interested in selling some of my work, without mentioning the party that is interested in buying. After I replied to message saying “yes. why not”, I received a professional offer from Microsoft’s MSX Design Group. The moment I saw the Microsoft logo on the header, I didn’t know how to react! It was the most tremendous feeling ever.

Q: So how was it like to work with Microsoft?

It was very professional. Everything was clear right from the start, which is extremely important in this kind of work. They were very specific about what they wanted, and you knew exactly what you’re going to get in return.The people from the MSX Design team were very friendly, and always willing to help. I really enjoyed the experience and I wouldn’t think twice about doing it again, if I was given the chance.

Q: Where did you go for the photoshoots?

When I was approached by Microsoft, I was living in Medford, Oregon and working at The Rogue Valley Medical Center as a part of my education. Since I knew the southern Oregon area well enough, I thought I could use that to my advantage. As it turned out, it was during one of the wettest winters ever! Bad weather and storms all over the northwest, I was almost forced to find locations elsewhere.

Luckily before the image-submission deadline, there were a few days of decent weather. I asked my boss for a few days off, rented a car and headed for the Oregon Coast, alone.

Q: How many photos did you take on the photoshoot?

On the Vista project, I spent a total of 10 to 12 days. The total amount of images I had at the end was a little over 6000 RAW files (averaging 500 to 600 shots per day). Of course, not all of which where shots of different subjects. I was bracketing exposures on some, while experimenting with different filters for others. I encountered many fantastic photographic opportunities during those 10 to 12 days, and I didn’t want to miss a thing. Knowing that I was out there shooting for what might be the biggest highlight of my humble photographic career, I wanted to go home and have all the possibilities at hand.


Photo by Hamad Darwish

I think the hardest part for me was to decide which shots to submit to Microsoft for selection. I had to pick only 15 images out of the 6000. Then Microsoft would pick only 5 out of those 15.Q: Were you reimbursed for your photos?

Yes, Microsoft offered a flat fee to commission 5 images.

Q: Out of the 15 photos you picked, which one was your favorite?

I have two favorites. In fact, both of which I felt very confident about the moment I pressed the button. Only one made it in Vista. The one is the layered landscape of green, yellow and blue, titled “Destination”. The second shot which unfortunately did not get picked is “Destination vol. II”.Q: What sort of equipment and software do you use?

I use an 8.2MP Canon 20D Digital SLR. I have lenses from wide-angles all the way to telephoto zooms, but since I mainly photograph nature and landscapes, my gear is somewhat more suitable to that kind of subject. I also like to use filters to help me create the mood I intend to communicate from certain photographs.

Since I exclusively shoot in RAW mode, I use Canon’s Digital Photo Professional to process my RAW files, I then use Adobe Photoshop CS2 to fine-tune and do some adjustments on the images.

Q: How do you think Vista will impact photographers? What is your favorite feature of Vista?

There are many integrated features in Vista that are very centered around digital multimedia, especially pictures. With such features built right into the core of Vista, it is now so much easier to manage libraries of images, and navigate through them seamlessly.


Photo by Hamad Darwish

I’m hoping Vista will also improve the digital work-flow. Photographers in this age rely heavily on computer technology to view, store, enhance, and display their work. It doesn’t matter if they shoot film or digital.Work-flow play a major role in today’s photography and could be key element in Vista’s success. If software developers can utilize Vista’s improvements over previous version of windows in both technicalities and user-interface, then outcomes could be tremendous.

My favorite feature in Vista, well…photographers are artists, and perceivers of art. So to me, at the moment, the visual aspect of Vista is quite the lovely thing to have. It is really nice to work with an interface with such an elegant design and that is also very easy to use.Q: What is your opinion on post-processing, especially enhancing pictures?

Digital work-flow is an essential part of today’s form of photography. While some photographers might argue that digital image enhancement has softened the gaps between Digital Art and the Art of Photography, I think digital work-flow has done a lot of good to this field. Not only photographers are now able to mimic some old darkroom techniques that were time consuming with a few clicks of a mouse, but digital work-flow software has also opened the gates to many new techniques and helped elevate photography to brand new levels.

I think there is a threshold that once is reached, the action of enhancing images jumps from the field of “photography” to the field of “digital art”. This issue is highly debatable, and I honestly don’t think that there is one single correct answer, but I do believe that the answer directly related to the artist’s preferences.

I am the kind of guy who enjoys looking at a landscape, take his time picking the right lens and setting the tripod for a composition, find a good metering point, hook-up a filter or two, and execute the shot! To me the joy of photography is in this part. I’m not out there in the cold or sun just to comeback with a good shot, but I’m also there to have fun, and enjoy my photography. So to me, spending more time shooting, and less time in front of a computer screen is a very desirable thing.Q: Where is your favorite location to take pictures? Mountains? Beaches?

I like remote areas – it just gives me a lovely sense of adventure. To be out there, in the middle of nowhere, with a tripod and a backpack is just the most thrilling experiences. I do like shorelines a lot, but I think that I prefer mountains and inland hikes. There is just so much more to see on land like rivers, woods, hills, mountains and wildlife.

Q: Where is the most spectacular place you’ve ever been?

I’ve seen many countries and traveled around the United States, but I still honestly think the US Pacific Northwest is by far the most spectacular region of all. There is just so much variety to see and experience.

If I would be very specific, I would say that there are two areas that I absolutely love to go to and shoot in the Pacific Northwest. One is the Southern Oregon Coast, which is one of the most scenic shorelines on the planet. And the other spot is the South Umpqua River, which is just spectacular.

Q: What would you say to other enthusiast photographers out there who aspires to what you’ve achieved?

The best thing to say is “enjoy your photography”. Once you enjoy what you do, you’ll raise the bar. You will improve, and you’ll get creative. In my opinion, using a camera is not all that difficult, It fact, it is quite easy to learn. But what makes a good photograph is not the gear, but the vision of the artist, and the message he can deliver using an image. Enthusiasts need to enjoy their work, know their gear, and train their eyes with practice. Once you’ve managed to have all three, the results can be limitless.

Q: Are you going to consider a career in photography now?

Not at the moment, no. I’m only 24, have just finished college and started working. I love working in the field of health care – it gives me satisfaction on a personal level. At this point of my life, I don’t ever want to take that away. Photography to me right now is just a way to escape reality and the daily routine. I feel a great deal of happiness when I’m out in the outdoors shooting, because it is my own time and I get to enjoy it, spend it the way I want. If photography becomes a career, this beautiful feeling might fade away.

Linkovi
Hamadova Flickr stranica:
http://www.flickr.com/photos/darwishh/

Windows Vista Wallpaper collection : http://www.flickr.com/photos/darwishh/sets/72157594510047657/

sonic @ 11:13 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare