Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
609706
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog - listopad 2008
petak, listopad 31, 2008
Tko se sjeća vremena kada je bilo popularno kupovat stripove na štandovima jer su bili jeftiniji, a mi, klinčadija uz švercanje u tramvaju smo štedili svaki dinar? Očito je Thomas Allen doživio slično iskustvo kada je našao inspiraciju u zaboravljenim stripovima te im udahnuo novi život izložbom Pulp Fiction.Pročitaj kompletan post
sonic @ 09:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 30, 2008
Yap.. i to je sad moguće. Svi smo mahali rukom kad je Canon najavio mogućnost snimanja videa novim 5d aparatom. Za uvjeravanje korisnika da HD video koji će vam 5d MKII pružiti je nešto što ćete stvarno moći koristiti uposlili su Vincent Laforeta koji nam je podario ovo...Video nije editiran ni na koji način tj. svi snimci su nedirani u obliku korekcije boje, ekspozicije, smanjenja šuma.... kadrovi su skinuti sa CF kartice i jedino izrezani u Final Cut Pro programu... Za (HD) veliku rezoluciju pogledajte video na naslovnici Vincentovog sajta dok ovdje možete vidjeti i "The making of" ...

I sad jedna mala tajna za sve one koje imaju Canonov EOS 40d aparat... Isto to možete i vi napraviti samo u manjoj rezoluciji bez obzira što vam to ne piše u manualu. Pogledajte i dokaz.

sonic @ 13:55 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, listopad 28, 2008
Za uvod u naše putovanje htio bih zahvaliti Vama koji ste došli na otvorenje izložbe (koja me i spriječila da budem brži u objavi ovog putopisa) te nas podržali u tako velikom broju, FERu na lijepom gostoprimstvu gdje smo se osjećali kao doma, dok frendovima fotoblogerima hvala puno na uloženom trudu i zasipanom mailboxu koji je služio kao sredstvo komunikacije. 

A sad ću konačno ostvariti obećanje te vas provesti kroz Egipat kroz nekoliko postova gdje ćete svaki put otkriti drugačiju stranu ove prelijepe zemlje.... Krećemo u Kairo!Jedan od najstarijih gradova na svijetu koji je kroz tisućljetnu povijest dobio nadimak "kolijevka civilizacije" dočekat će vas pretrpanim ulicama u kojima uvijek vlada totalni kaos. Fascinantna brojka od 22 milijuna stanovnika glavnog grada Egipta (toliko nas nije bilo sve zajedno ni u bivšoj Jugi) postaje veća jer kažu da još dva milijuna ljudi svaki dan dolazi raditi, studirati te tako svi zajedno tvore 13. najveći grad po veličini.Dok se mi sada hladimo od ljetnih vrućina, ulice Kaira se kuhaju na kojih 30 celzijusa dok će Europljanima priče o "zimi" u prvom mjesecu od dvadesetak stupnjeva biti smiješne pa ćete tako čuti i domorodačke priče kako im ide na živce "zima" i kako moraju nositi odjeću dugih rukava dok im je snijeg ili nepoznat pojam ili neostvarena životna želja.Ulazeći u Kairo prvo što će vam upasti u oči su zgrade koje su nedovršene, trošne dok  okružje više sliči onom općepoznatom televizičnom prikazu Iraka, razrušenog ratom. Svemu tome je zapravo pridonio jedan egipatski zakon kojeg su stanovnici bržebolje prihvatili u svoju korist koji kaže da ne morate plaćati poreze sve dok vam kuća nije gotova. Naravno, sad skoro niti jedna kuća nije gotova te je normalno vidjeti kuće bez prozora i ulaznih vrata dok sa druge strane nema zgrade koja nema barem jednu satelitsku antenu.Istočnim dijelom Kaira vlada siromaštvo pa tako ne iznenađuje činjenica da je jedna velika četvrt pretvorena u groblje (Grad mrtvih - Quarafa) gdje pola milijuna beskućnika razrušene zgrade dijeli sa svojim mrtvim cimerima. Prva znamenitost koju ćete posjetiti je Citadela koja je najuočljivija točka na istočnom horizontu Kaira te predstavlja utvrdu koja je služila za obranu u vrijeme križarskih ratova. Unutar zidina nalazi se džamija dok sa svake strane kupole uzdižu 90metarski minareti dok je unutrašnjost zapanjujuće jednostavna i predstavlja filozofiju istočnog svijeta koji smatra da vas ništa nesmije smetati dok se obraćate Bogu.

Dugo očekivani posjet nedalekoj Gizi će vas ostaviti bez daha kada ugledate 3 najpoznatije i najveličanstvenije piramide. Keopsovu, Kefrenovu i Mikerinovu piramidu čuva 200tinjak metara udaljena Sfinga, čuvarica sa tijelom lava i glavom kralja. U uvjerenju da njihov zagrobni život ovisi o očuvanju njihovih tijela, faraonu su balzamirani te skrivani u unutrašnjost piramida čiji hodnici su zatrpavani i koji su svojim presijecanjem pokušavali zbuniti možebitne pljačkaše koji su ipak nakon mnogo godina u grobnicama našli sve što bi faraon trebao u zagrobnom životu, od hrane, ležaljki za odmor do sveg blaga koje je faraon stekao u životu.

Ono što će vas razočarati je vrlo kratki ostanak (oko 20tak minuta) na ovoj lokaciji zbog koje će mnogi i potegnuti putem Egipta. Također, ovdje ćete se susresti sa prodavačima svega i svačega koji su godinama učili zanat kako izvuć svaki egipatsku funtu ili još bolje Euro iz svakog turista pa tako metode "I make photo, you stay" pa će vas za fotku sa vašim aparatom tražiti par eurića ili pokušaj jahanja deve na čijoj grbi ćete i ostati ukoliko ne nadoplatite već prije dogovorenu cijenu. Zbog svega toga u pogon je stavljena turistička policija, međutim, desit će vam se ista stvar te će vas i oni pokušati nažicati neki sitniš.

Zadnja lokacija kojom ćete i završiti svoj izlet Kairu je muzej u kojem je središnji i glavni izložak, općepoznata Tutankamonova posmrtna maska. Također, zakon koji je donesen, a kojim se zabranjuje izvoz egipatskih blaga, znači da je Egipatski muzej u Kairu jedino mjesto gdje mnogi predmeti mogu biti viđeni, iako će vas zapanjiti kako većina stvari nije zaštićena dok vas od mumija faraona dijeli tek tanko staklo.U slijedećim nastavcima ćemo jeepom krenuti u pustinju, posjetiti Luxor, posjetiti nacionalni park te roniti uz tropske ribice, ali i predstaviti turističko naselje Sharm el Sheikh u kojem ćete najvjerovatnije odsjesti te koje će vam biti početna točka svih egipatskih avantura....
sonic @ 23:07 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, listopad 21, 2008

Fotka sa priprema i pokušaja vješanja fotki by Foto

Valjda smo vas dovoljno izmaltretirali sa obavijestima....

Index, Tportal , Fotozine, Ptičica, Fotke, Fotosofia, Hrphotocontest te mnogi blogeri prenijeli su vijest tako da se nemožete izvlačiti sa "joj.. da sam znal, morti bi i došel".... Znači, da ponovimo gradivo:

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje prve skupne izložbe fotografija fotoblogera pod nazivom F11, koje će se održati u Galeriji FER, u prizmelju zgrade D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

u četvrtak, 23. listopada 2008. u 19 sati.

Ako dođete i budete dobri upoznati ćete fotoblogere ovog servisa u opuštenoj i prijateljskoj atmoferi, a možda vam damo i jesti.... Fotodružina glasi:

Ivica Drusany aka Ico
Marina Filipović aka Marinshe
Gordan Gledec aka Deymos 
Vlatka Hren aka VHPhoto
Boris Kukec aka Foto
Goran Perešin aka Gox
Martina Škrobot aka Tynas
Igor Vihnanek aka Black_Wood
Vladimir Vince aka Mejs
Mario Župančić aka Fotoholik
i moja malenkost....
sonic @ 17:36 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
petak, listopad 17, 2008
Ako želite popuniti slijedeći tjedan fotodogađanjima, sve je spremno. Nakon izložbe u četvrtak na kojoj će izlagati fotoblogeri Bloger.hr servisa pripremite se na fotosajam.

25. 10. 2008. od 10 do 18 sati u Zagrebu prisustvujete Trećem Međunarodnom fotosajmu bilo kao posjetioci ili izlagači u prostorima Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68.

Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmijene svu moguću fotografsku opremu od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete sve do starih analognih fotoaparata kojih više nema u redovitoj prodaji.

Zbog iznimne zainteresiranosti trajanje 3. fotosajma produžen je na cijeli dan - od 10 do 18 sati, kako bi posjetitelji imali više vremena za predavanja i isprobavanje opreme.

Program i popis izlagača možete vidjeti na stranicama organizatora, Udruge Svijet fotografije.  

sonic @ 12:22 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 16, 2008
Lolek i Bolek Maksimira večeras su opet bili na stadionu. Nije to bila neka spektakularna utakmica, međutim, repka se ne propušta samo tako.

Uz nove lampe na reflektorima čini se malo bolje za fotkanje, dok smo prvi puta i isprobali fixnu 300tku kako se ponaša u sportskom okruženju. Da ne duljim, evo par fotki, dok ne zaboravite zaviriti kod Ice (moramo se još dogovorit koji je Lolek, a tko Bolek) jer vjerujem da će ubrzo i on bacit koju fotku...

sonic @ 12:48 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 15, 2008


Čast nam je pozvati Vas na otvorenje prve skupne izložbe fotografija fotoblogera pod nazivom F11, koje će se održati u Galeriji FER, u prizmelju zgrade D Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

u četvrtak, 23. listopada 2008. u 19 sati.

Ako dođete i budete dobri upoznati ćete fotoblogere ovog servisa u opuštenoj i prijateljskoj atmoferi, a možda vam damo i jesti.... Fotodružina glasi:

Ivica Drusany aka Ico
Marina Filipović aka Marinshe
Gordan Gledec aka Deymos 
Vlatka Hren aka VHPhoto
Boris Kukec aka Foto
Goran Perešin aka Gox
Martina Škrobot aka Tynas
Igor Vihnanek aka Black_Wood
Vladimir Vince aka Mejs
Mario Župančić aka Fotoholik
i moja malenkost....

P.S.
I da... powered by Index & Bloger.... da se ne ljute :)
sonic @ 11:40 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 13, 2008

klikni na fotku za povećanje

Sutra počinjemo priču o Egiptu... stay tuned...
sonic @ 16:56 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, listopad 11, 2008

klikni na fotku za povećanje

Uskoro  vrlo opširnije o svemu :)
sonic @ 11:33 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare